Tomaat gevuld met guacamole

Ingrediënten

tomaten
1 avocado
1 citroen
2 eetlepels mayonaise (zonder suiker)
1 teentje knoflook
1 sjalotje of klein rood uitje
peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze

Was de tomaten. Snij de tomaten door de midden en hol ze uit door de pitjes en zaadlijsters te verwijderen.

Maak de guacamole door de avocado te schillen en de pit te verwijderen.
De avocado doormidden snijden en uitlepelen is een makkelijke manier. Prak de avocado met een vork fijn. Geperste knoflook, fijngesneden sjalotje, mayonaise en eventueel peper en zout toevoegen en het geheel prakken met een vork. Voeg ook wat citroensap toe. Lekker voor de smaak en de avocado behoudt hierdoor zijn mooie groene kleur.

Vul de tomaten met de guacamole. Garneer het geheel eventueel met wat stukjes rode ui en peterselie.

Laat een reactie achter