Ingrediënten

1/2 komkommer
1 potje kikker erwten
3 eetlepels olijfolie extra vierge, een luxe olijfolie geeft de beste smaal
2 knoflook tenen
koriander (gedroogd of vers)
peper en zeezout

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten af met water. Laat de kikkererwten daarna goed uitlekken. Gebruik hiervoor een vergiet of zeef. Voeg in een smalle bak de kikkererwten, olijfolie, koriander en uitgeperste knoflook toe. Fijn malen met een staafmixer en je humus is klaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het geheel nog even goed door elkaar met een lepel.

Je maakt de humus dunner van structuur door extra olijfolie extra vierge toe te voegen. Deze stevige variant is ideaal als broodbeleg. Een dunnere variant is lekker om groenten in te dippen.

Van de koriander kan je de blaadjes gebruiken om te garneren of het geheel bestrooien met wat gedroogde koriander.

Laat een reactie achter