Gevuld ei

Ingrediënten
2 eieren
1 eetlepel gras roomboter (op kamer temperatuur)
1/4 theelepel paprikapoeder
mespuntje knoflookpoeder
snufje zeezout
Bereidingswijze
Kook de eieren in 7 minuten goed hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en haal het eigeel eruit. Meng in een bakje het eigeel met de roomboter en paprika, knoflookpoeder en zeezout. Prak het geheel met een vork. Vul de eieren met het eigeel- mengsel en bestrooi dit met wat extra paprikapoeder.
Natuurlijk kan je met een spuitzak prachtige roetjes maken. Het ziet er ook mooi uit als je het eigeel-mengsel met een klein lepeltje in de eieren schept. Je kan natuurlijk ook een spuitzak gebruiken. Dit kost extra tijd en geeft meer afwas en is zeker niet noodzakelijk.
Leg de eieren eventueel op een bedje van kiemgroenten. Op de foto zijn prijsscheuten gebruikt. Alfalfa is vaak makkelijker te verkrijgen in de supermarkt en ook een goede keuze.