Bleekselderijsalade met bloedsinaasappel en Nigella zaadjes

Ingrediënten

1/2 bleekselderij
2 bloed- sinaasappels (of 2 gewone sinaasappels)
1 eetlepel nigella- zaad (kan ook maanzaad, chia- of lijnzaad zijn)
1 afgestreken eetlepel kerrie poeder
4 eetlepels schapenkwark (of gewone kwark)
2 eetlepels mayoniase zonder suiker (Ton’s)

Bereidingswijze

Snij de onderkant van de bleekselderij af, dit kan weg. De stengels mag je in stukjes snijden en wassen. De sinaasappels snij je door de midden. Met een scherp mesje kan je het vruchtvlees per half partje los snijden.

Maak de dressing door de kwark, mayonaise en kerriepoeder te mengen. Roer hier de bleekselderij, de zaadjes en de bloedsinaasappel doorheen.

Bewaar wat stukjes sinaasappel en zaadjes voor de garnering.

Laat een reactie achter