Overnight oats, een snel en hip havermout ontbijt!

Het is tijd om op te staan. Je wekker gaat. Je snoozet een keer. Daarna is het echt tijd om uit de veren te komen. Het is tijd om op te staan! Bij een goed ochtendritueel hoort een ontbijt. Hier is niet altijd tijd voor.

Overnight oats

Wil je in de morgen gezond, maar snel ontbijten? Dan is de overnight oats een ideale keuze. Een havermoutpap die je koud eet. Je maak de overnight oats een avond van tevoren. In de koelkast kunnen alle smaken in de havermout trekken. De havermout gaart in het vocht en is de volgende morgen zacht en heerlijk op smaak.

Er zijn vele recepten, maar deze is favoriet omdat het toevoegen van chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, kokosrasp en walnoten ervoor zorgen dat je ontbijt je langdurig van energie voorziet.

Voorkom een dip

Eet je alleen maar koolhydraatrijk, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een dip. Het toevoegen van eiwitten en een beetje van het juiste vet zorgt voor de nodige energie in de ochtend. Je voorkomt snacken en snaaien tussendoor doordat je bloedsuikerspiegel langer in balans is wanneer je de juiste combinaties maakt.

Overnight oats, het recept

Het recept voor 1 persoon is als volgt:

Pak een schaaltje en vul deze voor 2/3 met havermout. Strooi 1 eetlepel kokosrasp, 1 eetlepel chiazaad, 1/2 eetlepel zonnebloempitjes en 1/2 eetlepel pompoenpitten over de havermout. Meng alles met je lepel.

Prak een halve banaan en vermeng deze met geitenmelk. Mocht je niet dol zijn op geitenmelk, dan is amandelmelk, sojamelk, havermelk of rijstemelk een prima keus. Kies in elk geval voor een melkvervanger zonder toegevoegde suikers.

Het melk- banaanmengsel schenk je over je havermout. Zorg ervoor dat de havermout onder de melk staat. Dek je schaaltje af en plaats het geheel in de koelkast.

De volgende morgen hoef je alleen je schaaltje uit de koelkast te halen.
Je kan de overnight oats garneren met bosvruchten en walnoten. Als de herfst eraan komt, kan je naast verse bosvruchten ook kiezen voor diepvries bosvruchten. Bij diepvries bosvruchten is het van belang op te letten, dat er geen onnodige suikers zijn toegevoegd.

Garneren is lekker en een lust voor het oog. Heb je haast dan is dit natuurlijk niet noodzakelijk.

Goedemorgen en eet smakelijk!

Laat een reactie achter