Omelet met diverse paddestoelen

Ingrediënten

4 eieren
1 klont grasroomboter
1 doosje bospaddestoelen
1 doosje oesterzwammen of shii take
peper en zout
kiemgroenten (niet noodzakelijk)

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom en kluts ze met een vork door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Veeg de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijdt de paddenstoelen in kleine stukjes.

Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje roomboter smelten. Als de roomboter gesmolten is voeg je de paddenstoelen toe en laat deze garen (ongeveer 2 minuten). Voeg daarna de geklutste eieren toe. Laat het geheel zachtjes bakken/garen totdat het eiwit en – geel niet meer vloeibaar is.

Serveer eventueel met een pluk kiemgroenten naar keuze. Bijvoorbeeld alfalfa, taugé, broccoli of prei-kiemen.

Laat een reactie achter