Omelet met bleekselderij en hüttenkäse

Ingrediënten

4 eieren
1 klont grasroomboter
1 bleekselderij
1 klein bakje hüttenkäse
peper en zout

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom en kluts ze met een vork door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Snij de bleekselderij zo fijn mogelijk. Een klein stukje van het begin van de stengels en de onderkant van de bleekselderij zijn wat bitter van smaak. Deze mogen in de groenbak. De blaadjes aan de bleekselderij kan je gebruiken voor de garnering.

Meng de eieren en de bleekselderij. Laat de roomboter smelten in een koekenpan. Voeg het ei- en bleekselderij- mengsel toe wanneer de roomboter goed gesmolten is. Verdeel de hüttenkäse over de bleekselderij- omelet en doe een deksel op de koekenpan. Na ongeveer 4 minuten is het geheel goed gaar.

Garneer met fijngesneden bleekselderij blaadjes.

Laat een reactie achter