Geitenhangop met vruchten en noten

Ingrediënten
1/2 liter geitenyoghurt
1 banaan
20 aardbeien (vers of uit de vriezer, zonder suiker)
20 walnoten
Gebruik een pak volle geitenyoghurt. Voor de hangop zet je een zeef in een schaal. Hierover leg je een schone keukendoek die je nat maakt en uitwringt voordat je de doek over de zeef legt. Je schenkt een pak schapen- of geitenyoghurt uit in de zeef met de doek en laat het geheel op een koele plaats (bijvoorbeeld in je koelkast) uitlekken. Na 5 uur heb je
zelfgemaakte hangop. Het vocht is uit de yoghurt gezakt waardoor je een romige yoghurt overhoudt.
Versier de hangop met banaan, aardbeien en walnoten.
Uiteraard kan je ook andere vruchten en noten kiezen ter garnering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bosvruchten of geraspte appel (met schil). Ook amandelschaafsel smaakt heerlijk bij hangop. De amandelnootjes kan je eventueel opwarmen in een koekenpan zodat deze bruin roosteren en heerlijk ruiken.