Avocado gevuld met zalmsalade

Ingrediënten
1 avocado
1 blikje zalm op water
1 limoen
2 eetlepel mayonaise zonder suiker (Ton’s)
2 takjes verse peterselie (of gedroogde peterselie)
peper en zout
mespuntje knoflookpoeder (niet noodzakelijk, wel erg lekker)
Bereidingswijze
Open het blikje zalm en laat het water er uit lopen. Haal de zalm met een vork los doe dit in een schaaltje. Voeg hier 5 druppels citroensap aan toe of snij een limoen door de midden en knijp hier 1 maal stevig in boven de zalm. Roer de mayonaise door de zalm en voeg knoflookpoeder, peper en zout naar smaak toe.
Haal de blaadjes peterselie van de takjes en hak deze zo fijn mogelijk op een snijplank. Met een groot hakmes gaat dit het makkelijkst.
Roer alles door elkaar met een vork. Je zelfgemaakte zalmsalade is klaar. Snij de avocado door midden in de lengte. Verwijder de pit. Vul beide pit-gaten met de zalmsalade.
Teveel zalmsalade? Heerlijk voor op brood of op een toastje. Een plukje peterselie staat mooi ter garnering.