Gado Gado salade

Benodigdheden Gado Gado Salade

Tauge
Sperziebonen of haricots verts
Gemarineerde tempeh, tofoe of shii take
2 gekookte eieren per salade
Pindasaus (van Biologische pindakaas en havermelk!)
Gefrituurde uitjes
Emping Melindjonoot kroepoek

Voor de marinade en de satésaus

Sambal
Ketjap
Knoflookpoeder
Gember (voor de marinade)
Biologische Pindakaas (met zo’n laagje olie erop)
Olijfolie extra vierge (voor het marineren)
Havermelk (voor de pindasaus)

Hoe je de Gado Gado salade maakt

Snij de tempeh, tofoe of shii take in stukjes en marineer deze met een goede scheut olijfolie en een flinke scheut ketjap. Sambal naar smaak toevoegen, ik doe 1 kleine eetlepel op een halve pot pindakaas. Dat is best pittig. En strooi maar flink met het knolflookpoeder. Rasp wat verse gember (zonder de schil) over het geheel (ongeveer 1 cm gember). Hussel alles goed door elkaar. Hoe langer je dit van tevoren doet des te lekkerder zal het eindresultaat zijn (uurtje of twee marineren, lees wachten……is ideaal).

Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar. Kook de eieren hard of zacht afhankelijk van de smaakvoorkeur. Zacht is 4 minuten en voor hard kook ik de eitjes 6 minuten in kokend water gaar. Een zacht ei is gemakkelijker om te verteren.

Roerbak de tempeh, tofoe of shii take in een pan. Dit hoeft niet zo lang je maakt het geheel vooral krokant en gaar.

Maak de pindasaus door wat flinke eetlepels pindasaus in een pannetje te doen. Meng aan met een flinke scheuten ketjap, sambal, knoflookpoeder en de havermelk. Roer goed terwijl je het mengsel verwarmt. Wanneer de dikte goed is (te dun meer pindakaas en te dik meer havermelk) test je de smaak. Eventueel nog wat aanpassen wanneer de pindasaus nog niet goed op smaak is met 1 van de ingrediënten.

Pel de eitjes en leg daarna alles mooi op een bord. Versier met gefrituurde uitjes en de kroepoek. Dit dipt ook heerlijk in de pindasaus!

Laat een reactie achter