Ovenschotel van snijbiet, lamsgehakt, volkoren spelt lasagne en buffelmozarella

Benodigdheden (voor ruim 4 personen)
- 2 buffelmozarella’s
- 200 gram gehakt (lam of rund)
- Snijbiet (lekker veel, zoveel als past in de ovenschaal, de snijbiet zal slinken als hij gaar wordt)
- 1 liter tomatensaus (zelf maken of kant&klaar)
- 2 teentjes verse knoflook
- 2 uien
- Kruidenboter kruiden zoals; Peterselie, bieslook, ui, dille, knoflook, groene peper
- Olijfolie extra vierge
- Volkoren lasagne van spelt
Bereiding van de ovenschotel van snijbiet, lamsgehakt, volkoren spelt lasagne en buffel mozzarella
Voorverwarm de oven op 180 graden Celsius.
Snijdt de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in de olijfolie extra vierge. Wanneer de knoflook en ui licht bruin zijn kun je het gehakt toevoegen om te rullen (bakken).
Hierna de tomatensaus en de kruiden toevoegen en het geheel zacht laten pruttelen.
Snijbiet wassen, goed droog deppen met een schone theedoek en hierna fijn snijden. Snij ongeveer 1 cm van het uiteinde af.
Voeg de snijbiet toe aan de tomatensaus en laat geheel even kort pruttelen zodat de snijbiet al iets slinkt.
Hierna de ovenschaal vullen met laagjes groenten, gehakt saus en blaadjes volkoren lasagne. Gebruik de Mozarella voor op de bovenkant van de ovenschotel. Deze zal mooi smelten wanneer de schotel verder gaart in de oven.
