Kabeljauw uit de Noordzee met kikkererwten en courgette

Ingrediënten
2 courgette
2 potjes kikker erwten (kikkererwten met water en zout in glas is de beste keus)
verse peterselie
400 gram kabeljauw (vers)
2 avocado’s
1 limoen
olijfolie extra vierge
knoflookpoeder
peper en Himalaya zout
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Snij de courgette in plakjes en leg deze op een hete grill (Grillpan). Bestrooi de kabeljauw met peper en himalaya zout. Smelt Ghee of gebruik olijfolie extra vierge in een koekenpan en bak de kabeljauw per kant ongeveer 2.5 minuut. De kikkererwten verwarmen in een pannentje in het vocht van het potje. Giet de kikkererwten zodra het vocht begint te koken af. Avocado prakken en vermengen met een theelepel knoflookpoeder en wat limoensap. Garneer met een schijfje limoen en bestrooi met de vers gehakte peterselie.
Variatie tip
In plaats van avocadomousse een aubergine mousse. Snij een aubergine in dunne plakjes (inclusief de schil) en gril deze aan beide zijden. Snij hierna de gegrilde aubergine in stukjes en voeg een scheut olijfolie toe en 2 teentjes geperste knoflook, peper en zout. Zet hier de staafmixer op en klaar is de aubergine mousse